Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ОДЛИЧНА ИЗВЕДБА НА „КАРМЕН“
Одлична изведба на „Кармен“

Периодика: Вест Датум: 07.06.2010

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ОПЕРСКИ КЛАСИЦИ ВО БЛЕДА ИЗВЕДБА
Кон изведбата на „Кавалерија Рустикана“ и „Мадам Батерфлај“

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЕТНО-КОРЕОДРАМА „ЗДРАВЈЕ И БЕРИЌЕТ“ ВО ИЗВЕДБА НА „ТАНЕЦ“
Свечено затворање на 'Денови на македонската музика"

Периодика: Утрински весник Датум: 08.04.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВО ДУХОТ НА ЗАБАВНИОТ МУЗИЧКИ ЖАНР
со оперетата "Лилјакот" свечено се отворија Мајските оперски вечери

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СОЛИДЕН „ПАЛЈАЧИ“
За изведбата на делото на Леонкавало со солисти од Операта на МНТ и гости од Романија и Албанија, диригент Саша николовски-Ѓумар

Периодика: Вест Датум: 27.01.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОТПРОСЕЧЕН СЕВИЛЕЦ
За ”Севилскиот бербер” на Росини на Операта на МНТ на Есенските музички свечености

Периодика: Вест Датум: 04.11.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВА СИМБИОЗА НА МУЗИКА И ДРАМА
Освежување на македонскиот оперски репертоар СО "КАРМЕН"

Периодика: Утрински весник Датум: 27.12.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СТАНДАРДНА ИЗВЕДБА БЕЗ ПОГОЛЕМИ ОСЦИЛАЦИИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „ЗАГРЕБА ЧКИОТ КВАРТЕТ‘‘ И ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИМИР КРПАН СО КОЈ БЕА ОТВОРЕНИ „ДЕНОВИТЕ НА ХРВАТСКАТА КУЛТУРА ВО МАКЕДОНИЈА“

Периодика: Вечер Датум: 21.05.2002