Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРЕЦИЗНА МУЗИЧКА КОМУНИКАЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ЖИВКО ФИРФОВ И НИКОЛА ПАСКАЛОВ НА ФМУ

Периодика: Вечер Датум: 07.05.2002

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
БРАВУРОЗНИ ИЗВЕДБИ
кон концертот на живко фирфов на виолончело и никола паскалов на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ И ОПТИМИСТИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
за концертите на младите: љубиша кировски виолина, во уметничката галерија и живко фирфов - виолончело, во салата на фму

Периодика: Вечер Датум: 19.03.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНИ ДЕБИТАНТИ
за концертот на студентите од скопскиот факултет за музички уметности со македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 20.06.1991

Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
ТОА Е МОЈОТ ЖИВОТ. ЖИВКО ФИРФОВ. СЕКОГАШ ВО ИЗВОРОТ НА МЕЛОСОТ

Периодика: Вечер Датум: 18.01.1972

Автор: Петре Бакевски Категорија: Осврт
БЕЗ ЛАЖНИ ЕФЕКТИ

Периодика: Вечер Датум: 03.11.1971

Автор: Благој Михов Категорија: интервју
ЕДНО ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ЖИВКО ФИРФОВ ВО ЛОНДОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.06.1971

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ХОРОТ НА РТВ СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 26.06.1968

Автор: Властимир Николовски Категорија: критика
ФОЛКЛОРОТ И СОВРЕМЕНИОТ МУЗИЧКИ ИЗРАЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.05.1964

Автор: К.Г. Категорија: критика
ПРОЦУТ НА КОМПОЗИТОРСКАТА МИСЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1964

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАН ШТО ВЕТУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.1962

Автор: Тодор Скаловски Категорија: хроника
15 ГОДИНИ МУЗИЧКА ДЕЈНОСТ BO НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1960

Автор: Тодор Скаловски Категорија: есеј
РЕФЕРАТ НА МАКЕДОНСКИТЕ НАРОДНИ ПЕСНИ ВО НОБ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1959