Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРАВОСЛАВНИОТ БОЖИЌ НЕ СЕ СЛАВИ СО ИНСТРУМЕНТАЛНА МУЗИКА
ДОМАШНОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО БЕЗ ДЕЛА СО ДУХОВНА СОДРЖИНА

Периодика: Време Датум: 10.01.2006

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НЕКОНВЕНЦИОНАЛНА АТМОСФЕРА НА ПРОМОТИВНОТО ПРЕТСТАВУВАЊЕ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО ГОСТИ ОД САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Периодика: Дневник Датум: 12.01.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРШЕНСТВО ВО ХОРСКОТО МУЗИЦИРАЊЕ
кон концертот на младинскиот женски хор мри МКЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ
по музичката драма „петрарка“ и концертите на камерниот оркестар и меѓународниот младински хор на музичка младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…СИЛНО ЖИВЕЕ И ОБЛАГОДАРУВА
кон манифестацијата „техо“ 97

Периодика: Вечер Датум: 19.06.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕШТО НОВО … ПОВЕЌЕ ПОЗНАТО!
денови на македонската музика 95

Периодика: Вечер Датум: 05.04.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРИ БЛЕСКАВИ МУЗИЧКИ НАСТАНИ
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 25.01.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗВУЦИ ОД РОДНОКРАЈНОСТА
за јубилејниот концерт на композиторот стојан стојков

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБЕДЛИВИ ПОНУДИ
ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1988

Автор: Стојан Стојков Категорија: критика
ХАРМОНИЈА НА ГЛАСОВИТЕ
ПО ТЕХО 87

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1987

Автор: К.Костадиновски Категорија: критика
ПРИЗНАНИЕ ЗА СКОПСКИТЕ ХОРИСТКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1984

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РЕВИТАЛИЗИРАНА ДЕЈНОСТ – Хорскиот аматеризам

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.06.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСОМНЕНИ СВЕТЛИ ПЕРПЕКТИВИ

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРАЗНИК НА ХОРСКОТО ПЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1981