Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН СПОЈ НА МЛАДОСТА НА ПИЈАНИСТОТ И ДЕЦЕНИСКОТО ИСКУСТВО НА ОРКЕСТАРОТ
концерт на дарко костовски со „загрепските солисти“

Периодика: Дневник Датум: 03.08.2000

Автор: Н.Н. Категорија: критика
УБАВ ГЕСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ ВИРТУОЗЕН БЛЕСОК

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1984

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
НЕСИГУРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1974

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ДОБАР ПРИЕМ НА ТВОРБА ОД ПРОШЕВ

Периодика: Вечер Датум: 11.05.1969

Автор: С.Г. Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН КОНЦЕРТ НА „ЗАГРЕБСКИ СОЛИСТИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1967