Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВИСОКО ИСПОЛНИТЕЛСКО НИВО
Охридско лето 2007

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.08.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВЕН НАСТАП НА ПИЈАНИСТКАТА НИНА КОСТОВА-ЈАНЕВСКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.2006

Автор: Г.М.Б. Категорија: критика
УСПЕШЕН НАСТАП НА „СКОПСКИ СОЛИСТИ“
Камерниот оркестар од нашата земја настапи во Бугарија

Периодика: Утрински весник Датум: 11.04.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
МАГИЈА ЈА ЗАПОСЕДНА СЦЕНАТА НА МОБ
ВОЛШЕБНАТА ФЛЕЈТА“, МАКЕДОНСКА ОПЕРА v1 БАЛЕТ

Периодика: Дневник Датум: 27.02.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЛШЕБНАТА ФЛЕЈТА НА МОЦАРТ СО ДОМИНАЦИЈА НА ДУРЛОВСКИ И ЦАНЕВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.02.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР ОД ЛИХТЕНШТАЈН
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.2004

Автор: Велика С. Серафимовска Категорија: критика
ОДЛИЧНИТЕ СОЛИСТИ БЕЗ ПОДДРШКА ОД ОРКЕСТАРОТ
македонска филхармонија - моцартова вечер

Периодика: Дневник Датум: 01.03.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ТИПИЧНА МОЦАРТОВА АТМОСФЕРА СО ОДЛИЧНИ СОЛИСТИ
по концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 24.02.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
АНСАМБЛОТ СИ СВИРЕШЕ САМ ЗА СЕБЕ ДИРИГЕНТОТ БЕШЕ ИГНОРИРАН
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - МОЦАРТОВА ВЕЧЕР

Периодика: Дневник Датум: 28.01.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
КОНЦЕРТ ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ВЕРНИКОВ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО СОЛИСТИТЕ ВЕРНИКОВ И БЕЛОДИ

Периодика: Дневник Датум: 17.04.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЕВЕРГРИНИ ВО ПРОВОКАТИВНА ИЗВЕДБА
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА со гости од РУСИЈА

Периодика: Дневник Датум: 23.01.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО ЕХО НА БАЛКАНСКАТА СОРАБОТКА
МОЦАРТОВИОТ „РЕКВИЕМ“ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.12.2001