Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДВЕ ЕНЕРГИИ: НА ЗРЕЛОСТ И НА САМОДОКАЖУВАЊЕ
За концертите на Славица Петровска Галиќ-сопран, Јасминка Чакар-пијано и за Ана Гацева-пијано и Бруно Филип-кларинет

Периодика: Вест Датум: 24.11.2003

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВИСОКО ВОКАЛНО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на лудовик де сан, „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ШАРМАНТНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОН РЕЦИТАЛОТ НА ГЕРИ РОУДС СОПРАН ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1994

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
МЕЃУ КАМЕРНОТО И ОПЕРСКОТО ПЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗНЕВЕРЕНИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1973