Автор: Катерина Шекеровска Категорија: критика
МЕ ФАЌА МАЧНИНА ОД ПРЕМНОГУ ТРАДИЦИЈА ВО ПОП-МУЗИКАТА
Влатко Стефановски

Периодика: Утрински весник Датум: 30.08.2008

Автор: Време Категорија: критика
ДА ЗНАЕВ, НЕМАШЕ ДА СЕ СОГЛАСАМ НА ОБЕДИНУВАЊЕ НА „ЛЕБ И СОЛ“
ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ ВЕЧЕРВА СО КОНЦЕРТ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Време Датум: 30.08.2008

Автор: Време Категорија: критика
ЕТНО ЏЕЗ-СПЕКТАКЛ НА СТЕФАНОВСКИ И НА СПАСОВ
СЕДУМ БИСА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Време Датум: 25.07.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
СВЕЖА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ФОЛКЛОР
КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТАРОТ СИНФОНИЕТА -СОФИЈА, ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Дневник Датум: 25.07.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЖЕШКИ ГИТАРСКИ БЛУЗ-ЗВУЦИ
Влатко Стефановски е вистински цар за блуз

Периодика: Утрински весник Датум: 06.07.2007

Автор: Катерина Шекеровска Категорија: критика
„ЛЕБ И СОЛ“ ПОВТОРНО СЕ ОБЕДИНИ
По десетгодишна пауза, во знак на 30-годишниот јубилеј

Периодика: Утрински весник Датум: 21.04.2006

Автор: Катерина Богоева Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ПРИЕМ НА МАКЕДОНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Завршија "Деновите на македонската култура" во Руската Федерација

Периодика: Утрински весник Датум: 10.09.2005

Автор: Катерина Богоева Категорија: критика
СО ГАЛА-КОНЦЕРТ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА
Во Русија се одржуваат Денови на македонската култура

Периодика: Утрински весник Датум: 07.09.2005

Автор: Виктор Шиков Категорија: критика
БЕЗ КУРТОАЗНИ АПЛАУЗИ
по 17-то издание на скопскиот џез фестивал

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1998

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
СИ ЗАЉУБИВ
МИКИ ЈОВАНОВСКИ-ЏАФЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.12.1994

Автор: Валентина Димитровска Категорија: интервју
НЕ САКАМ ДА МИ СЕ РАСТУРИ МАГИЈАТА
средба со влатко стефановски

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.04.1994

Автор: О.Б. Категорија: критика
СКОПЈЕ НА ЗДРАВЈЕ
НОВ АЛБУМ НА ЛЕБ И СОЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1987

Автор: О.Б. Категорија: критика
ДОБРИТЕ ПЕСНИ ТРААТ ДОЛГО
РАЗГОВОР СО ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1986