Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…СИЛНО ЖИВЕЕ И ОБЛАГОДАРУВА
кон манифестацијата „техо“ 97

Периодика: Вечер Датум: 19.06.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…НЕШТО НОВО
кон концертите на македонската филхармонија под диригентство на питер гилберт - дајсон, и на камерниот ансамбл „музикум академикум“

Периодика: Вечер Датум: 12.06.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЦВРСТИ ТЕМЕЛИ ЗА БЛЕСКАВА КАРИЕРА
за настапите на младите дипломци на мбуц у фму туна нишпал, евгенија трајковска и борјан цанев

Периодика: Вечер Датум: 05.06.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОВЛЕКУВАЊЕ ВО ХИБЕРНАЦИЈА
кон деновите на македонската музика 97 што годинава го имаа јубилејното, 20-то издание

Периодика: Вечер Датум: 07.05.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АВТОГОЛ НА СВОЈ ТЕРЕН
за свечениот концерт на македонската филхармонија во чест на 50-годишнината на сојузот на композиторите на македонија

Периодика: Вечер Датум: 23.04.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕ СМЕЕ ДА СЕ ЗАБОРАВИ
за концертот на кларинетисто стојан димов во салонот 19.19 и на концертите на музичка младина со студенти на фму

Периодика: Вечер Датум: 09.04.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОЗНАВАЊЕ, НЕАНГАЖИРАЊЕ ИЛИ…ОМАЛОВАЖУВАЊЕ
за концертите на македонската афилхармонија под диригентство на јулиус кар-бертоли од германија и александар спасиќ од словенија

Периодика: Вечер Датум: 08.04.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНИ И ОПТИМИСТИЧКИ РЕЗУЛТАТИ
за концертите на младите: љубиша кировски виолина, во уметничката галерија и живко фирфов - виолончело, во салата на фму

Периодика: Вечер Датум: 19.03.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА-РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ
кон концертите на македонската филхармонија со диригентите чое јонг хо и николај алексеев и солистите сан јанг ким (флејта) и дарко костовски (пијано)

Периодика: Вечер Датум: 26.02.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕКОНТРОЛИРАНА ЕМОТИВНА КОМПОНЕНТА
кон концертот на пијанистката татјана тунтева, во салонот 19.19 во скопје

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1997