Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАКЕДОНСКА ЗВУЧНА КРЕАТИВНОСТ
На македонската вечер на „Оф-фест“ настапија „Проект жлуст“ и „Љубојна“

Периодика: Утрински весник Датум: 04.06.2009

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ОРКЕСТАРСКИ ИЗВЕДБИ НА ФИЛМСКИ МУЗИЧКИ ТЕМИ
МАКЕДОНСКА ФИЛМСКА МУЗИКА – МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 29.03.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВЕРУВАМ ДЕКА ВО „ПРОЏЕКТ ЖЛУСТ“ НОСАМ НОВА БОЈА
Разговор со Оливие Самуилан, виолист и композитор

Периодика: Утрински весник Датум: 12.07.2002