Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ПОДЕЛЕНИ ВПЕЧАТОЦИ
За концертите на Македонската филхармонија со солистот Сихана Бадивуку и за Загребските солисти со пијанистот Владимир Крпан

Периодика: Вест Датум: 04.06.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДИНАМИЧЕН ИЗРАЗ НА ХРВАТСКИТЕ МУЗИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ
КОНЦЕРТ ЗА ЗАГРЕПСКИОТ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ, ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО

Периодика: Дневник Датум: 03.06.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИНВЕНЦИЈА И ТРАДИЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „ЗАГРЕБА ЧКИОТ КВАРТЕТ‘‘ И ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИМИР КРПАН СО КОЈ БЕА ОТВОРЕНИ „ДЕНОВИТЕ НА ХРВАТСКАТА КУЛТУРА ВО МАКЕДОНИЈА“

Периодика: Вечер Датум: 31.05.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СЕКОГАШ ИМАМ ОДЛИЧНА СОРАБОТКА СО МАКЕДОНИЈА
Владимир Крпан, пијанист од Хрватска

Периодика: Утрински весник Датум: 30.05.2002

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СПОКОЕН СЕНЗИБИЛИТЕТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1988

Автор: В. Чучков Категорија: критика
ГРОМОГЛАСНО… НАСОЛЗЕНО… ВЕСЕЛО…
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН-ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ: ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Периодика: Вечер Датум: 04.10.1988

Автор: Благој Ангеловски Категорија: критика
ХОМОГЕНА ОРКЕСТАРСКА ЦЕЛИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ЧУДЕСНИ СРЕДБИ

Периодика: Вечер Датум: 21.10.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КОНЦЕРТИ-ФЕСТИВАЛСКИ БИСЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН МУЗИЧКИ НАСТАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НА ТРИ НИВОА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.06.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРЕТЕЖНО СО МЛАДИ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1979

Автор: С. Ѓ. Категорија: интервју
НОТИТЕ СЕ ПРЕТТЕКСТ ШТО УМЕТНИКОТ ГО ОЖИВОТВОРУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРОМЕНЛИВО НА ДВА КОНЦЕРТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.07.1978