Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНА ОПЕРА ЗА ОТВОРАЊЕТО НА ВЕЧЕРИТЕ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - ,,ИВАН СУСАЊИН", ГЛИНКА- МНТ

Периодика: Дневник Датум: 13.05.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ИВАН СУСАЊИН“ ГО ПРИВЛЕЧЕ ВНИМАНИЕТО НА АУДИТОРИУМОТ
Со операта на Глинка се отворија 31. Мајски оперски вечери

Периодика: Утрински весник Датум: 12.05.2003

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
БОГАТА ЗВУЧНОСТ
кон операта „аида“ од ѓузепе верди

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОСОБЕНО ПОУЧНА ПРЕТСТАВА
за вердиевата опера „Травијата“ со гости од нижни новгород - русија

Периодика: Вечер Датум: 14.02.1996