Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВИНАТА НА АКАДЕМСКИОТ КЛАСИЧЕН БАЛЕТ
Кон балетската претстава „Рајмонда“

Периодика: Утрински весник Датум: 01.11.2007

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
СПЕКТАКЛ ЗА ПАМЕТЕЊЕ
ПО ПРЕМИЕРАТА НА БАЛЕТОТ „РЕЈМОНДА“ ВО МОБ

Периодика: Време Датум: 31.10.2007

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВРВНА КЛАСИКА
Кон премиерата на балетот „Рајмонда“ од Александар Глазунов, во кореографија на Виктор Јаременко од Украина; продукција - Македонската опера и балет

Периодика: Вест Датум: 30.10.2007