Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: есеј
ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ
концерт на надежните македонски виолинисти

Периодика: Дневник Датум: 12.10.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНСТАНТЕН РАСТЕЖ

Периодика: Вечер Датум: 05.10.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВИРТУОЗНОСТА НА ДУОТО ГРАЧ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1982

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
МАЛАТА МУЗИЧКА ФОРМА ДОМИНАНТНА
кон двата рецитала на трипо симонути и на јасенка ротер петровиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.1981