Автор: Весна Димчевска, Ангелина Димоска Категорија: критика
ФИЈАСКОТО НА ОХРИДСКО ЛЕТО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА „СТРУШКИ… 2011“
златни јубилеи - еден заврши друг не чека

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.2010

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКИТЕ МУЗИЧКИ НАДЕЖИ СОБРАА ЕДНО ЧУДО НАГРАДИ
меѓународни музички конкурси

Периодика: Дневник Датум: 20.06.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ДОСТОЈНИ МУЗИЧКИ АМБАСАДОРИ
кон настапите на детскиот хор „пиколо“ и завршниот концерт на учесниците на меѓународниот семинар по пијано, охридско лето 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1998

Автор: М.К Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВО
кон настапот на хорот „пиколо“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.06.1998

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1992