Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ШАРМ И ПРОФЕСИОНАЛНОСТ
Кон Новоrодишниот концерт на Македонската филхармониiа, одржан во салонот на МОБ, под дириrентство на Борјан Цанев и солист Ана Дурловски - сопран

Периодика: Вечер Датум: 04.01.2008

Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
НАМЕНСКА ПОПУЛАРНА ПРЕТСТАВА
КОН КОНЦЕРТОТ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ „ВАСИЛИЦА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.02.2002

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
АТРАКТИВНО И ПРИЈАТНО
КОН ПРАЗНИЧНИОТ ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ ВО МНТ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСПРЕТЕН ВОЛЕЈ … ПРЕКУ ПРЕЧКА!
за празничниот гала оперски концерт, диригент Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО … ШАРЕНО … ВЕСЕЛО!
за „Веселата вдовица“ на операта на МНТ под диригентство на Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 08.03.1993