Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНА СВЕЧЕНОСТ
кон свечениот концерт на македонската филхармонија по повод годишнината од постоењето на фондацијата „благовестие“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНА СВЕЧЕНОСТ НА „БЛАГОВЕСТИЕ“

Периодика: Македонско радио Датум: 14.04.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1975

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПОВЕЌЕ ОД НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗНЕНАДУВАЧКИ ДОСТРЕЛИ

Периодика: Вечер Датум: 15.05.1974

Автор: Васил Ќортошев, Артур Сурмејан Категорија: друго
НЕШТО ЗА МУЗИЧКАТА КРИТИКА КАЈ НАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.1954