Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
РАСКОШЕН УМЕТНИЧКИ И ИСПОЛНИТЕЛСКИ ДИЈАПАЗОН
со нашата оперска дива

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 21.02.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ВОЕДНАЧЕН, ПРЕЦИЗЕН, ЕКСПРЕСИВЕН ТОН
СО МЛАДИНСКИОТ ОРКЕСТАР НА КУЛТУР ОП

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.06.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОДЛИЧНИ ПЕЈАЧИ, НО ЛОШ ОРКЕСТАР
За Гала-оперскиот концерт со Владимир Галузин и Наталија Тимченко

Периодика: Утрински весник Датум: 18.05.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДОБРА И ЛОША ИЗВЕДБА
ОХРИДСКО ЛЕТО 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВСКА – ИЛКОВА ПЕЕШЕ ПРЕД ПОЛУПРАЗНА САЛА
Публиката прексиноќа уживаше во убава оперска музика

Периодика: Утрински весник Датум: 15.03.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРОСЕЧЕН ИЛИ МАЛКУ ПОМАЛКУ ОД ТОА
МОБ - КОНЦЕРТ ВО КАТОЛИЧКА ЦРКВА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЗА ВИНОТО И ЉУБОВТА НА СВ. ТРИФУН И ВАЛЕНТИН ПЕЕШЕ ХОРОТ МИРЧЕ АЦЕВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.02.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ОПЕРСКАТА МЛАДОСТ
Кон свеченото затварање, гала концертот на Македонската филхармонија, на Интерфест Битола, 2006, со настапот на млади оперски пејачи, диригент Саша Николовски-Ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ГАЛА-ОПЕРСКИ ОБИД
Кон „Гала-концертот" на Македонската опера

Периодика: Утрински весник Датум: 12.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВЕСНА ГИНОВА ГО ДОПРЕ ЅВЕЗДЕНОТО ОПЕРСКО НЕБО
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
КОНЦЕРТ ВРЕДЕН ЗА СЛУШАЊЕ
ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ВАСИЛИЦА ВО МОБ

Периодика: Дневник Датум: 18.01.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ФЕСТИВАЛСКИ ПРАЗНИК
ИНТЕРФЕСТ 2005

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.2005