Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПЕАЧКА И СЦЕНСКА СУГЕСТИВНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТСТАВА БЕЗ ВОЗБУДИ
ЗА ВЕРДИЕВИОТ НАБУКО НА ГОДИНАШНИВЕ МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 15.05.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
КОМПАКТЕН АНСАМБЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1986