Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЕТИОПЈАНЕЦ
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.07.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЈАС СУМ ПОБЕДНИК
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЏИНОВСКА ЛИМОНАДА
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СИРОМАШТИЈАТА Е ЗДОДЕВНА
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.04.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СМРТОНОСЕН КОКТЕЛ
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
КИСЕЛИНА
њујорк, њујорк, - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ДУПКА ВО ГЛАВАТА
њујорк, њујорк - велибор педевски специјално за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
НУЛА
велибор педевски специјално за лик

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.02.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЗАМИНА ВОЗОТ, ШТО СЕГА
њујорк, њујорк - велибор педевски за „лик“

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.01.1997

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СВЕТОТ Е ВАМПИР
њијорк, њујорк

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.12.1996

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ФИЗИЧКА ИСЦРПЕНОСТ И ЕМОЦИОНАЛНА КАТАРЗА
ЊУЈОРШКА МУЗИЧКА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.01.1995

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
КИКИ И ДОДИ
ДЕЈВИД СЕНБОРН И АЛ ЏЕРОУ ВО ЊУЈОРК

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1993

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ЉУБОМОРНИ СТАРЦИ
ЏЕК БРУС ВО ЊУЈОРК

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1993

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ТАНЦ НА МЕСЕЧИНАТА
ВАН МОРИСОН ВО ЊУЈОРК

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1993