Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
НЕКРЕАТИВНОСТ КОН МОДЕРНОТО
ЗА ПРЕМИЕРАТА НА „ДОН ЏОВАНИ“ ОД МОЦАРТ НА СЦЕНАТА НА МНТ

Периодика: Вечер Датум: 28.10.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
РЕДЕФИНИРАНА ПРЕТСТАВА ЗА МУЗИКАТА
ПО ЗАВРШЕТОКОТ НА „СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ“

Периодика: Вечер Датум: 24.10.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ИНВЕНЦИЈА, КРЕАТИВНОСТ, ИНДИВИДУАЛНОСТ
ЗА КОНЦЕРТИТЕ НА ГАЛИЈАНО-ПОРТАЛ, „ГОТАН ПРОЏЕКТ“, АРТО ЛИНДЗИ, МОРЕНО ВЕЛОСО+2, ТРИОТО СПАСОВ - ЈАЗЏИЈАН-ВЕЛЕЗ, КИМО ПОХЈОНЕН, ТРИО МОКОТО И СУЗАНА БАКА

Периодика: Вечер Датум: 22.10.2002

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
ЕКСКЛУЗИВНА ИГРА
КОН ПРЕМИЕРНАТА ИЗВЕДБА НА „ПОРГИ И БЕС“ ОД ГЕРШВИН ВО КОРЕОГРАФИЈА НА ГРУЗИСКА ЕКИПА

Периодика: Вечер Датум: 10.10.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
КОЛЕКТИВНО ЛУДИЛО
ПО ПРВИТЕ ЧЕТИРИ ДЕНА НА EXIT ВО НОВИ САД

Периодика: Вечер Датум: 11.07.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЖЕШТИНАТА И ГЕНИЈАЛНОСТА НА СИМОН – ПРИЧИНА ЗА УСВИТЕНОСТ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА СИМОН ТРПЧЕСКИ И МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО-ЛЕТО“ 2002

Периодика: Вечер Датум: 25.06.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИНВЕНЦИЈА И ТРАДИЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „ЗАГРЕБА ЧКИОТ КВАРТЕТ‘‘ И ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИМИР КРПАН СО КОЈ БЕА ОТВОРЕНИ „ДЕНОВИТЕ НА ХРВАТСКАТА КУЛТУРА ВО МАКЕДОНИЈА“

Периодика: Вечер Датум: 31.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СТАНДАРДНА ИЗВЕДБА БЕЗ ПОГОЛЕМИ ОСЦИЛАЦИИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „ЗАГРЕБА ЧКИОТ КВАРТЕТ‘‘ И ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИМИР КРПАН СО КОЈ БЕА ОТВОРЕНИ „ДЕНОВИТЕ НА ХРВАТСКАТА КУЛТУРА ВО МАКЕДОНИЈА“

Периодика: Вечер Датум: 21.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
АНЕМИЧНА И НЕСИГУРНА ИЗВЕДБА
ZА ИЗВЕДБАТА НА „РИГОЛЕТО“ ОД ВЕРДИ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ

Периодика: Вечер Датум: 16.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СИТЕ БОИ НА ОРИЕНТОТ
ЗА ИЗВЕДБАТА НА „ТУРАНДОТ“ НА ОТВОРАЊЕТО НА МОВ

Периодика: Вечер Датум: 13.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРЕЦИЗНА МУЗИЧКА КОМУНИКАЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ЖИВКО ФИРФОВ И НИКОЛА ПАСКАЛОВ НА ФМУ

Периодика: Вечер Датум: 07.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДИЈАМЕТРАЛНО СПРОТИВНИ МУЗИЧКИ СЛИКИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ОПЕРТА НА МНТ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ ВАСИЛИЦА

Периодика: Вечер Датум: 15.01.2002