Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СО ДОБАР ДИРИГЕНТ ФИЛХАРМОНИЈАТА ДОБРО ЗВУЧИ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО СЕНКА НА ТРАГИЧНИОТ НАСТАН
македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 18.10.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ КРЕАЦИИА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ УМЕТНИЦИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАЕСТРО КАЦ ГО БАРАШЕ ЕЛИКСИРОТ НА БИТИЕТО
Изведбата на Концертот на Македонската филхармонија под диригентство на Арнолд Кац

Периодика: Македонско радио Датум: 23.11.2004

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
КАМЕРНА КОЛОРИТНОСТ
КОН НАСТАПОТ НА КВАРТЕТОТ „КОДАЛИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.08.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРНИ КОМПОЗИЦИИ СО ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО ЛЕТО“

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДЛИЧНИ СОЛИСТИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО ЛЕТО 2001“

Периодика: Вечер Датум: 25.06.2001

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УНИКАТНА ФОРМА НА ИЗРАЗОТ
македонска филхармонија: годишен концерт со студентите на фму

Периодика: Утрински весник Датум: 06.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЛЕТ ВО МЕСТО
скопско лето: камерно дуо румен димитриев на виолина и евушка трпкова елезовиќ

Периодика: Утрински весник Датум: 01.07.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ

Периодика: Македонско радио Датум: 16.06.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ТРИУМФАЛНО СО БРАВУРОЗНИ КОМПОЗИЦИИ
кон концертот на стојан димов на кларинет, рита трпчева на пијано и лејла урманова на харфа

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
РЕВИЈА НА ТАЛЕНТИ
кон симфонискиот концерт на македонската филхармонија со ученици од музичките училишта од македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
БЛЕСКАВИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ
кон концертот на стојан димов „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНИ ДЕБИТАНТИ
за концертот на студентите од скопскиот факултет за музички уметности со македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 20.06.1991