Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИОТ „ОРФЕЈ“ НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.11.1970

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
АФИРМАЦИЈА НА САМОДЕЈНОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.09.1964

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ТРИ ГОСТУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.10.1956

Автор: А. Ш. Категорија: критика
„БАЛ ПОД МАСКИ“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Разгледи Датум: 26.06.1955

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
РИГОЛЕТО – ТРЕТА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1953