Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ЗАВРШЕТОК
за концертот на ке кинг лиу и јубилејниот концерт на васка биџова гајдова

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1995

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: друго
„ЗЛАТНА ЛИРА“ ЗА ВАСКА БИЏОВА-ГАЈДОВА

Периодика: Вечер Датум: 25.04.1979

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: интервју
СЕКОЈА УЛОГА-ПОДАРОК ЗА ПУБЛИКАТА

Периодика: Вечер Датум: 21.02.1978

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВО ЦЕЛИНА ПРОСЕЧНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.01.1976

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПОЛЕТНО И СО ШАРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.03.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
СРЕДБА ШТО САКАМЕ ДА СЕ ПОВТОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
БРУНО СЕБАСТИЈАН-ПЕЈАЧ СО ПРОВЕРЕНИ КВАЛИТЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.10.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПОЧЕТОК ШТО НАВЕСТУВА УБАВИ ДЕНОВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.09.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗЕН ЗАФАТ. МОЦАРТ „ТАКА ПРАВАТ СИТЕ“ НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.04.1972

Автор: / Категорија: критика
ЈУГОСЛОВЕНСКА ЛЕКЦИЈА ОД МОЦАРТ

Периодика: Вечер Датум: 29.03.1972