Автор: О. Спиркоска Категорија: Осврт
УСПЕШНИ РАКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1980

Автор: О. Спиркоска Категорија: Осврт
ВЕЛИКАН НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.06.1980

Автор: Васил Ќортошев Категорија: најава
ТРИЕСЕТ ГОДИНИ ОД ПРВАТА ОПЕРСКА ИЗВЕДБА. МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ ГОЛЕМА АФИРМАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: интервју
ОТСУСТВО НА УСЛОВИ ЗА РАБОТА

Периодика: Вечер Датум: 19.01.1973

Автор: М. Кнежевиќ Категорија: интервју
ДОБАР ПОЧЕТОК

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.05.1972

Автор: Петре Бакевски Категорија: интервју
АФИРМАЦИЈА И ПОЧИТ

Периодика: Вечер Датум: 15.04.1972

Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
ПРВА ВИСТИНСКА НАРОДНА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.11.1971

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПО ПОВОД НАПИСОТ „АНТИТРАДИЦИОНАЛНО И ИЗМЕСТЕНО“

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1967

Автор: О. Спироска Категорија: интервју
ТАЛЕНТИ ИМА, КОНЦЕРТИ НЕМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.05.1965

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАРТОВСКИ МЕДИТАЦИИ НА ТЕМА „МАРТА“

Периодика: Разгледи Датум: 01.05.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ПАЉАЧИ“ ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1957

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
НАШИ СТУДЕНТИ СЕ АФИРМИРАА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1957

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ЕДНА ОПЕРСКА – ОМНИБУС ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.02.1957

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ГОЛЕМ БРОЈ МУЗИЧКИ МАНИФЕСТАЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.01.1957