Автор: Марина Ѓорѓиевска Категорија: критика
КОРЕНИТЕ КАКО ПОСТОЈАНА ИНСПИРАЦИЈА
ИНТЕРВЈУ СО ВАСИЛ ХАЏИМАНОВ

Периодика: Време Датум: 12.03.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НОВИ КОМПОЗИЦИИ ПОД АФРИКАНСКО ВЛИЈАНИЕ
Концерт на "Трио Тони Китановски" во Универзална сала

Периодика: Утрински весник Датум: 20.02.2003

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: критика
ЖИВА ЛЕГЕНДА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1965

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: критика
ВЕЛЕШКИОТ ТРУБАДУР ОРДАН ХРИСТОВСКИ (ИН МЕМОРИАМ)

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.03.1965

Автор: К.Г. Категорија: критика
ПРОЦУТ НА КОМПОЗИТОРСКАТА МИСЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1964

Автор: Ксенија Гавриш Категорија: критика
НАРОДНАТА ПЕСНА ДЕНЕС

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.04.1962

Автор: Тодор Скаловски Категорија: критика
УСПЕШЕН НАСТАП НА КУД „ВЛАДО ТАСЕВСКИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1960

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: друго
ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА МУЗИЧКИ ФОЛКЛОРИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.09.1958

Автор: Васил Хаџиманов Категорија: друго
ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН КОНГРЕС НА МУЗИЧКИТЕ ФОЛКЛОРИСТИ ВО ЛИЕЖ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1958