Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
БОГАТА И РАЗНОВИДНА ПРОГРАМА
ЗАПОЧНА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА ДММ

Периодика: Утрински весник Датум: 29.03.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ФАНТАСТИЧНИ МУЗИЧАРИ
МОСКОВСКО ТРИО

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.08.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКА УПОРНОСТ
за четирите концертни вечери на манифестаццијата „денови на македонската музика“

Периодика: Вечер Датум: 30.03.1994

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ТОНСКА УБАВИНА
НАСТАП НА ОБОИСТКАТА ГОРДАНА ЈОСИФОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.06.1989

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВО ЕДЕН ЗДИВ
ПИЈАНО РЕЦИТАЛ НА ИВАН МЕЛЕШ ВО САЛОН 19.19

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.12.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АНГАЖИРАНА ПОЗИЦИЈА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1987

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
СУПТИЛНО КОНЦЕРТИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.03.1984

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
РАЗНОВИДНО И НА НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
МЛАДОСТ И НОВИНИ НА КОНЦЕРТНИТЕ ПОДИУМИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
КОНТИНУИРАН ИНТЕРПРЕТАТИВЕН ТРЕТМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.03.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОБУДЕНИ ИНТЕРЕСИРАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.11.1973

Автор: С.Г. Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН КОНЦЕРТ НА „ЗАГРЕБСКИ СОЛИСТИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ОБОИСТОТ КИРО ДАВИДОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.04.1962