Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДЛАБИНСКИ ДОЖИВЕАН ИЗРАЗ
кон концертот на пијанистот тодор светиевпо повод 25 годишниот јубилеј

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1999

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
РАНА ЗРЕЛОСТ
кон концертот на асиер поло „охридско лето“ 95

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1995

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКИ ИМПУЛСИ
ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ И КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.03.1988