Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИРТУОЗИТЕТ ОД НАЈВИСОК ДОСТРЕЛ
кон концертот на македонската филхармонија, минчо минчев - виолина, диригент арилд ромереит

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.03.2000

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УВЕРЛИВИ ТОЛКУВАЊА
НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.12.1988

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КОНЦЕРТ ЗА ГУРМАНИТЕ НА СИМФОНИСКАТА МУЗИКА
кон настапот на македонската филхармонија со диригентот ванчо чавдарски и солистот на пијано игор чавдарски

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.02.1981

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ПРИВЛЕЧНА И КВАЛИТЕТНА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1978

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО НИЗА ВРЕДНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.04.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕЕДНАКВИ ИСПОЛНЕНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.08.1964

Автор: К.Г. Категорија: друго
ТРИУМФ НА МЛАДИОТ ДИРИГЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.1962