Автор: Време Категорија: критика
УКИНУВАЊЕТО НА МУЗИЧКАТА ПРОДУКЦИЈА НА МРТ Е ОПАСЕН ПОТЕГ
РЕАКЦИЈА НА МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ

Периодика: Време Датум: 17.09.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПРОДОЛЖУВАМ СО КОНЦЕРТИРАЊЕТО
разговор со Валери Стефановски

Периодика: Утрински весник Датум: 22.08.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИМАМ НАМЕРА ДА ГО ОДРЖАМ КОНТИНУИТЕТОТ КАКО ПИЈАНИСТ
Разговор со Валери Стефановски, пијанист, директор на Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 14.11.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НА СКОПЈЕ МУ Е НЕОПХОДНА КОНЦЕРТНА САЛА
Иницијатива за изградба на сала наменета за Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 12.03.2003

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВИСОК ПИЈАНИСТИЧКИ АРТИЗАМ
кон концертот на пијанистот валери стефановски, „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ВИСОК РЕЈТИНГ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на оскар данон со солистите наум груберт и валери стефановски

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОСТ НА ПРИЈАТЕЛСТВО
за концертот во салонот 19.19 со дела од композитори од украина

Периодика: Вечер Датум: 06.11.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ
СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1988

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРЕНД ЗА ПРИЗЕМЈУВАЊЕ
ПО ГОДИНАШНАВА ТРИБИНА НА ЈУГОСЛОВЕНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО ВО ОПАТИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВО СВЕЧЕН ТОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1987

Автор: Фидан Јакоски Категорија: интервју
ВО МУЗИКАТА НЕМА ЕРЕС

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.1986

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ДОМАШНО ТВОРЕШТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.12.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
КОХЕРЕНТНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1983

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ТРИУМФ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1983