Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
БЕЗ ВОЗБУДИ НА КАВАЛЕРИЈА И НА ПАЛЈАЧИ
За изведбите на овие две оперски дела во рамките на МОВ

Периодика: Вест Датум: 28.05.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО ПРЕНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИТЕ НА ДВЕТЕ ДЕЛА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 24.05.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТСТАВА СО СИЛНА ТЕНЗИЈА

Периодика: Вечер Датум: 28.02.1996