Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ЧЕКОР КОН СВЕТСКИТЕ МЕТРОПОЛИ
сузана бранкини, сопран, италија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЦРНО-БЕЛ ДОН КАРЛОС
кон премиерната изведба на операта „дон карлос“

Периодика: Вечер Датум: 28.03.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ГЛАС ПОВЕЌЕ ЗА ЗАЕДНИШТВО ВО РАБОТАТА
за операта „дон карлос“ на верди, во режија на пламен карталов

Периодика: Дневник Датум: 27.03.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПАРКИНГ ОПЕРА
кон изведбата на „трубадур“ од верди, проект на операта при мнт, диригент вања николовски ѓумар, режија стојан стојанов - ганчев

Периодика: Вечер Датум: 13.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ТРУБАДУР“ НА УЛИЦА
отворена неформална сцена на операта

Периодика: Утрински весник Датум: 09.07.1999

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ЅВЕЗДЕНИ МИГОВИ СО ЈУЏИН КОН И СО ВЕРДИ
кон гала-верди концертот на македонската филхармонија со која диригираше јуџин кон со солистите тереза валднер, иван мутафчиев, златомира арнич и борис трајанов

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.03.1998

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
кон концертот на операта при мнт, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
БОГАТА ЗВУЧНОСТ
кон операта „аида“ од ѓузепе верди

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ УМЕТНИЧКИ ДОПИРИ
за гостувањето на оперски пејачи од тирана и за концерите на влатко везенковски обоа и томислав димов - виолина

Периодика: Вечер Датум: 16.04.1996