Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНТОНАТИВНА СИГУРНОСТ НА ИГОР ДУРЛОВСКИ
македонска филхармонија во акција

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.03.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СО ВИДЛИВИ ОСЦИЛАЦИИ
кон послаедниот концерт на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 12.03.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРИЈАТЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.02.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ГРОМОГЛАСНИ АПЛАУЗИ ЗА ВАЛЕРИЈ СОКОЛОВ
уживање со големиот мајстор

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 14.03.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
РАСКОШЕН УМЕТНИЧКИ И ИСПОЛНИТЕЛСКИ ДИЈАПАЗОН
со нашата оперска дива

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 21.02.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
СИГУРНО И ПОЛЕТНО
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.03.2012

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, аудио
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ И АМБИЦИОЗЕН ДИРИГЕНТ
по концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.04.2010

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ЗУБИН МЕХТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МУЗИКА СО КЛАСИЧНА ЕЛЕГАНЦИЈА И РАФИНИРАН ИМПРЕСИОНИЗАМ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НЕКОМПЛЕТНО АРХИВИРАН КРЕАТИВНИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МОЦАРТ И МАЛЕР СЕ ОДГЛАСИЈА СО СВЕЖИНА И ВЕДРИНА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.02.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
НА МАГИЧНАТА ФЛЕЈТА И ТРЕБАШЕ ПУБЛИКА
концерт на македонската филхармонија во домот на арм

Периодика: Дневник Датум: 21.12.2004