Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
КВАЛИТЕТНА ПРОГРАМА-НЕСООДВЕТНА ПУБЛИКА И ПОСЕТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗЕН НАСТАП НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.01.1968

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
БОГАТА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.09.1956

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТИТЕ НА ЈЕЛКА СТАНИЌ- КРЕК И НА ХОРОТ НА РАДИО- ЗАГРЕБ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.10.1950