Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ВИОЛИНИСТ СО ГОЛЕМО В
За концертната вечер на Литванскиот симфониски оркестар со солистот Џулијан Рахлин на „Охридско лето“

Периодика: Вест Датум: 17.07.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН КОНЦЕРТЕН АРТИЗАМ
кон концертот на џулијан рахлин - виолина, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999