Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОРИГИНАЛНО И НЕПОВТОРЛИВО ДОЖИВУВАЊЕ
операта при МНТ станува место каде што се собира се повеќе публика

Периодика: Утрински весник Датум: 04.02.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
СОЛИДЕН „ПАЛЈАЧИ“
За изведбата на делото на Леонкавало со солисти од Операта на МНТ и гости од Романија и Албанија, диригент Саша николовски-Ѓумар

Периодика: Вест Датум: 27.01.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО ПРЕНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИТЕ НА ДВЕТЕ ДЕЛА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 24.05.2002