Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИЗВОНРЕДЕН ИЗБОР НА ТЕМИ СО „САКСОФОНКВАДРАТ“
Кон концертите на „Саксофонквадрат“ и македонска филмска музика на „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 29.03.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРИ НОВИ ДЕЛА ОД МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.04.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИСОКИ КРЕАТИВНИ ДОСТРЕЛИ НА БРАНЃОЛИЦА И СТЕФАНОВСКИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.2005

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ТАНЦОВА АРХИТЕКТУРА ОД КОЈА ЗРАЧАТ ЕМОЦИОНАЛНИ АСОЦИЈАЦИИ
праизведбата на балетското дело "Силјан повторно лета"

Периодика: Утрински весник Датум: 02.07.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
КРУНА НА РАБОТАТА НА ЗАЛЕЗОТ ОД КАРИЕРАТА
Разговор со Љубомир Бранѓолица

Периодика: Утрински весник Датум: 13.04.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ТВОРЕШТВОТО Е ВЕЧЕН МЕМОРИЈАЛ НА УМЕТНИКОТ
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Дневник Датум: 19.04.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ
Љубомир Бранѓолица „музика - 50 години со вас“

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.2000

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ КВАЛИТАТИВНИ ВРЕДНОСТИ
кон спектаклот „ѕвездениот миг на балетот“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.03.1997

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ПРЕД ВАС СЕ ЧЕТИРИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊА
за премиерата на балетот на мнт - „четирите годишни времиња“ работен според музиката на вивалди, во кореограафија и режија на искра шукарова

Периодика: Вечер Датум: 31.10.1996

Автор: Марија Т. Анастасовска Категорија: интервју
ВО ПОТРАГАТА ПО ВОЛШЕБНИОТ СВЕТ
ЉУБОМИЕ БРАНЃОЛИЦА КОМПОЗИТОР И ПИЈАНИСТ - ОД НЕОДАМНА И ПОЕТ

Периодика: Вечер Датум: 12.10.1996

Автор: Љубомир.Бранѓолица Категорија: критика
ПОТРАГА ПО НЕДОФАТЛИВОТО
кон годишниот концерт на учениците од мбуц „илија николовски луј“ од скопје

Периодика: Вечер Датум: 17.04.1996

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
БЕЗ ПОДЛАБОКА КОНЦЕПЦИЈА
за гостувањето на балетската трупа open roud во универзалната сала

Периодика: Вечер Датум: 14.02.1996