Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ НАПРАВИЈА ВИСТИНСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ
„СКОПСКО ЛЕТО,, -КОНЦЕРТ СО СОЛИСТИ НА ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОСТАВЕНИ ТЕМЕЛИТЕ НА НОВИ СТАНДАРДИ ВО УМЕТНОСТА
КОНЦЕРТ НА ВЕСНА ГИНОВСКА-ИЛКОВА И БОРИС ТРАЈАНОВ

Периодика: Дневник Датум: 13.03.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВНАТА АЦУЧЕНА И БЛАГОДАРНАТА ПУБЛИКА
ТРУБАДУР“ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ТОМИСЛАВ ШОПОВ

Периодика: Дневник Датум: 30.05.2001

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ТРУБАДУР“ НА УЛИЦА
отворена неформална сцена на операта

Периодика: Утрински весник Датум: 09.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УНИКАТНА ФОРМА НА ИЗРАЗОТ
македонска филхармонија: годишен концерт со студентите на фму

Периодика: Утрински весник Датум: 06.07.1999

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СТАНДАРДНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
КОН ИЗВЕДБАТА НА ТРУБАДУР ОД ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ ВО РАМКИТЕ НА МАЈКСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АТРАКТИВНИ НУМЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1989

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ЕДНОЛИЧНА ПРОГРАМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.05.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СКРОМНИ ПЕАЧКИ РЕЗУЛТАТИ
ЗА ПОСЛЕДНАТА ПРЕТСТАВА НА ТРУБАДУР ОД Џ. ВЕРДИ

Периодика: Вечер Датум: 20.05.1986

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
РАМНОДУШНОСТА ЗА ТРУБАДУР

Периодика: Вечер Датум: 19.05.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
ЗВУЧНА МОНОТОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.04.1986

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРВИТЕ АПЛАУЗИ ЗА БЕЛГРАЃАНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.05.1983