Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАЧУДУВАЧКИ ДОБРА ПРЕТСТАВА
за последната „травијата“ со солистите н. бјоро, ц. стојановски и н. митиќ

Периодика: Вечер Датум: 15.11.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОСОБЕНО УСПЕШНА ВИОЛЕТА
за вердиевата „травијата“ под диригентство на а. лековски

Периодика: Вечер Датум: 18.05.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДЕН ПЕЈАЧКО-АРТИСТИЧКИ БЛЕСОК
за вердиевата виолета на славица петровска

Периодика: Вечер Датум: 19.01.1994

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНА ПРЕТСТАВА
КОН ОПЕРАТА ТРАВИЈАТА ОД Џ. ВЕРДИ ИЗВЕДЕНА НА МОВ 93 СО ГОСТИ ОД ЈУЖНА КОРЕЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ ОСОБЕНО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ
за претставите: „Тоска“ од Пучини и „Травијата“ од Верди

Периодика: Вечер Датум: 17.05.1993

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
АТРАКТИВНО И ПРИЈАТНО
КОН ПРАЗНИЧНИОТ ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ ВО МНТ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСПРЕТЕН ВОЛЕЈ … ПРЕКУ ПРЕЧКА!
за празничниот гала оперски концерт, диригент Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ШАРМАНТНА ОПЕРСКА ЕКИПА
вердиевата „травијата“ со оперска екипа од милано

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПРЕКИНАТ ИСПОЛНУВАЧКИ ТЕК
за „травијата“ под диригентство на горјан коруновски со гости од белград и цирих

Периодика: Вечер Датум: 03.06.1991

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990