Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОГНЕНО СТРАСНА ИЗВЕДБА НА ЖАР ПТИЦА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ФИЛХАРМОНИЈАТА СТАРТУВАШЕ СО ПОЛНА ПАРЕА
Завчера почна новата концертна сезона на Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 03.10.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СЕКОЈ ДЕН СЕ СВИРИ ДЕЛО ОД ДОМАШЕН КОМПОЗИТОР
ИЗНЕНАДУВАЧКА ШЕСТЅМЕСЕЧНА СТАТИСТИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СОВРЕМЕНАТА КЛАСИЧНА МУЗИКА НЕ Е МАСОВНА КУЛТУРА
Марко Коловски, претседател на СОКОМ за „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 05.03.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИЗВОНРЕДЕН ИЗБОР НА ТЕМИ СО „САКСОФОНКВАДРАТ“
Кон концертите на „Саксофонквадрат“ и македонска филмска музика на „Денови на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 29.03.2008

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
И ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА КОНЦЕРТИТЕ МОЖЕ ДА СЕ НАСТАН
За концертот на Македоинската филхармонија со солистите Симон Трпчески, Весна Гиновска - Илкова, Игор и Ана Дурловски и Тиоше Проевски

Периодика: Вест Датум: 05.04.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПРЕТСТАВЕНО НАЈДОБРОТО ВО МАКЕДОНИЈА
на отворањето на деновите на македонската музика

Периодика: Дневник Датум: 01.04.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОБЛЕСТИ НА ВОЗВИШЕНО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН ГОСТУВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО КОЧАНИ, ВРАЊЕ И НИШ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ ВО МУЗИЧКИ ПОДАРОК НА „БЛАГОВЕСТИЕ“
свецен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 13.04.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ВООДУШЕВЕНА
кон концертот на македонскат филхармонија на фестивалот „софиски музички недели 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.06.1999

Автор: Љубомир.Бранѓолица Категорија: критика
ПОТРАГА ПО НЕДОФАТЛИВОТО
кон годишниот концерт на учениците од мбуц „илија николовски луј“ од скопје

Периодика: Вечер Датум: 17.04.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕАТРАКТИВНО И БЕСМИСЛЕНО

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК ВОЗБУДЛИВО
за првиот концерт на „деновите ...“, маестро ангел шурев со камерниот оркестар на мртв

Периодика: Вечер Датум: 22.03.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1993