Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЛОШАТА СЦЕНОГРАФИЈА И ОЗВУЧУВАЊЕТО ФРЛИЈА СЕНКА ВРЗ ЅВЕЗДИТЕ ОД ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ“
,,ОХРИДСКО ЛЕТО" -СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ СО ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ"

Периодика: Дневник Датум: 17.07.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВЕРИЗМОТ НА МАКЕДОНСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА
„ТОСКА“ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Дневник Датум: 09.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРНИ КОМПОЗИЦИИ СО ИЗВОНРЕДНИ СОЛИСТИ
КОНЦЕРТ СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО ЛЕТО“

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АРТИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ И ПРИСТОЈНА ВОКАЛНА ТЕХНИКА
„тоска“ од џакомо пучини - опера при мнт

Периодика: Дневник Датум: 30.10.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
БОГАТО ОСВЕЖУВАЊЕ НА СЦЕНАТА НА МНТ
ПО ОБНОВАТА НА „ТОСКА“

Периодика: Утрински весник Датум: 09.10.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОХРИД СЕПАК НЕ ЗАЛИЧИ НА ВЕРОНА
„тоска“ од пучини во изведба на ансамблот на мнт

Периодика: Дневник Датум: 19.07.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ ОСОБЕНО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ
за претставите: „Тоска“ од Пучини и „Травијата“ од Верди

Периодика: Вечер Датум: 17.05.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПРЕЦИЗНО … ЛАБИЛНО … НЕСООДВЕТНО
за отворањето на мајските оперски вечери со „тоска“ и гостите од бугарија, ссср, сад и велика британија

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1991

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ
КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПЕАЧКА И СЦЕНСКА СУГЕСТИВНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1987

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ВИСОКИ УМЕТНИЧКИ ДОСТРЕЛИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВОЕВИДНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 08.11.1985

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
НА ПОЛОВИНА ПАТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1985