Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАЧУВАЊЕТО ПО ВИСОКА СКАЛА НА ВРЕДНОСТИТЕ
сонатна вецер на камерното дуо кировски

Периодика: Дневник Датум: 21.04.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЛИНИЈА МЕЃУ ЕМОЦИОНАЛНОТО И ДУХОВНОТО
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Утрински весник Датум: 03.04.2000

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
НЕГУВАЊЕ НА ХУМАНИТЕТОТ ВО ЖИВОТОТ И УМЕТНОСТА
IN MEMORIAM - ТОМИСЛАВ ЗОГРАФСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 17.01.2000

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АВТОГОЛ НА СВОЈ ТЕРЕН
за свечениот концерт на македонската филхармонија во чест на 50-годишнината на сојузот на композиторите на македонија

Периодика: Вечер Датум: 23.04.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАН ШТО ЌЕ СЕ ПАМЕТИ
за концертот изведен по повод одбележувањето на јубилејот на факултетот за музичка уметност

Периодика: Вечер Датум: 11.12.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА
кон настапите на гудачкиот квинтет „цирих“ и на Младинскиот камерен оркестар

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗОБИЛСТВО ОД КВАЛИТЕТ

Периодика: Вечер Датум: 03.04.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕАТРАКТИВНО И БЕСМИСЛЕНО

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1996