Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДЕН ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА ХОЛОКАУСТОТ СО ХОРОТ МОИС ХАСОН
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЗА ВИНОТО И ЉУБОВТА НА СВ. ТРИФУН И ВАЛЕНТИН ПЕЕШЕ ХОРОТ МИРЧЕ АЦЕВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.02.2007

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
РИТА СО ВИСОК УМЕТНИЧКО-СЦЕНСКИ НАСТАП
есенски музички свечености

Периодика: Дневник Датум: 22.11.2005

Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
СПЕКТАКЛ КАКОВ ШТО ДО СЕГА НЕ СМЕ ВИДЕЛЕ
„есмералда“ - македонска опера и балет

Периодика: Дневник Датум: 20.04.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОТПРОСЕЧЕН СЕВИЛЕЦ
За ”Севилскиот бербер” на Росини на Операта на МНТ на Есенските музички свечености

Периодика: Вест Датум: 04.11.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ХАРИЗМАТА НА ШОПОВ ГИ ОСВОИ И УМЕТНИЦИТЕ И ПУБЛИКАТА
ОПЕРА, ,,НАБУКО" - ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ, МНТ

Периодика: Дневник Датум: 06.03.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВНАТА АЦУЧЕНА И БЛАГОДАРНАТА ПУБЛИКА
ТРУБАДУР“ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ТОМИСЛАВ ШОПОВ

Периодика: Дневник Датум: 30.05.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СТАТИЧНИ СОЛИСТИЧКИ СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА СО ВПЕЧАТОК НА КОНЦЕРТНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ДЕНОВИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Периодика: Дневник Датум: 02.04.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕКОЛКУМИНУТЕН АПЛАУЗ ВО ЧЕСТ НА АКАДЕМИК НИКОЛОВСКИ
ДММ 2001

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.03.2001

Автор: Маја Чанаќевиќ Категорија: критика
„СЕВИЛЕЦОТ“ СО НОВА СВЕЖИНА
кон фестивалската премиер на „севилскиот бербер“ од росини, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…СИЛНО ЖИВЕЕ И ОБЛАГОРОДУВА
кон манифестацијата „техо“ 97

Периодика: Вечер Датум: 19.06.1997

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И РАЗИГРАНО
кон свеченото отворање на „охридско лето“ и претставата „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1996