Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ УМЕТНИЧКИ ДОПИРИ
за гостувањето на оперски пејачи од тирана и за концерите на влатко везенковски обоа и томислав димов - виолина

Периодика: Вечер Датум: 16.04.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СВЕТЛИ ВИЗИИ
кон настапот на младинскиот камерен оркестар на МММ, „охридско лето 85“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНА ИСПОЛНУВАЧКА ЕНЕРГИЈА
за настапот на виолинистот томислав димов во пијано соработка на јасминка чакар

Периодика: Вечер Датум: 25.06.1992

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПУЛСИРАЧКА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1990

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КОНЦЕРТНИ БЕЛЕШКИ ОД САЛОНОТ 19,19

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРАЗНИЦИ НА МУЗИЧКАТА КУЛТУРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1979