Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ
ГОДИШНИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ КОНЦЕРТ СО МАКЕДОНСКИ КОМПОЗИТОРИ И ИЗВЕДУВАЧИ
СОКОМ со концерт ја прослави 60-годишнината од постоењето

Периодика: Утрински весник Датум: 17.07.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ НАЈАВУВААТ ПРОТЕСТНИ КОНЦЕРТИ
ПОРАКА ОД МАРГИНИТЕ

Периодика: Време Датум: 14.02.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО УСПЕШНИОТ РЕЦИТАЛ КУФОЈАНАКИС ГИ НАДМИНА ОЧЕКУВАЊАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
УБАВОТО МУЗИЦИРАЊЕ НА „МАКЕДОНИКО“
За концертот на триото во Салонот 19,19 во Скопје) Минатата недела во во Салонот „19,19“ во Скопје концерт одржа триото „Мацедонико“

Периодика: Вест Датум: 26.04.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПРОДУХОВЕНА ТВОРЕЧКА ФАНТАЗИЈА
Кон рециталот на македонскиот пијанист Тодор Светиев

Периодика: Утрински весник Датум: 05.11.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА НЕФОРМАЛНИТЕ МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ
КОНЦЕРТИ ВО МУЗЕЈОТ НА СКОПЈЕ И ВО КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 30.01.2001

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
БЕСПРЕКОРНА КОМПАКТНОСТ
кон концертот на михајло куфојанакис - виолина и тодор светиев - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЈАСНА МУЗИЧКА МИСЛА
за концертот на пијанистот тодор светиев во домот на арм, со кој одбележа 25 години од својата концертна дејност

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДЛАБИНСКИ ДОЖИВЕАН ИЗРАЗ
кон концертот на пијанистот тодор светиевпо повод 25 годишниот јубилеј

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1999

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СВЕЧЕНО ЗА ЈУБИЛЕЈОТ
гала концерт по повод 50 години од сојузот на музички уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ОДУШЕВУВАЊЕОД МАЈСТОРСТВОТО НА УМЕТНИКОТ
по концертот на благој ангеловски - труба пиколо и тодор светиев - електрични оргули на „охридско лето 97“

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.08.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997