Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОВТОРНО МАЕСТРАЛЕН КОНЦЕРТ
Симон Трпчески, маестро Владимир Јуровски и Лондонскиот филхармониски оркестар испратени со овации

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: друго
СУПКУЛТУРА – ДВИГАТЕЛ НА КРЕАТИВНОСТ
Македонија малку вложува во супкултурата.

Периодика: Утрински весник Датум: 19.11.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ДОВЕДЕНИ СМЕ ВО СИТУАЦИЈА ДА МОЛИМЕ ЗА КОНЦЕРТ
Пијанистите Петар Макариевски и Весна Ангелова

Периодика: Утрински весник Датум: 16.11.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ОХРИДСКО ЛЕТО“ Е МОЌЕН ДВИГАТЕЛ НА КУЛТУРНИТЕ ПРОЦЕСИ
Марко Коловски еден од авторите на монографијата по повод јубилејот

Периодика: Утрински весник Датум: 03.08.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА – СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР ЗА ПОЧИТ
со свечен концерт Филхармонијата ќе го прослави јубилејот 65 години постоење

Периодика: Утрински весник Датум: 26.11.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СРЕДИНАТА Е ОДРАЗ НА НАС САМИТЕ
Доријан Јовановиќ, фронтмен на групата „Стринг форсис“

Периодика: Утрински весник Датум: 20.11.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МАКЕДОНСКА ПЕСНА ВО КОСМОПОЛИТСКИ ДУХ
Кон албумот „Песна за мојата песна“ на македонската група „Љубојна“

Периодика: Утрински весник Датум: 02.11.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СО ЧИК КОРИЈА КУЛМИНИРАШЕ 28. СКОПСКИ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛ
Крајот на секое издание на СЏФ носи малку тага

Периодика: Утрински весник Датум: 28.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕПОВТОРЛИВО И ИНСПИРАТИВНО ЗВУЧНО ПАТУВАЊЕ
Четвртата вечер на Скопскиот џез-фестивал

Периодика: Утрински весник Датум: 27.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОДЛИЧЕН ВИКЕНД НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛ
Со женски и со американски џез се одбележаа втората и третата вечер на СЏФ

Периодика: Утрински весник Датум: 26.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СОФИСТИЦИРАН АМБИЕНТ СО УБАВИ, БАЛАДИЧНИ ЗВУЦИ
Во Домот на АРМ прексиноќа почна 28. издание на Скопскиот џез-фестивал

Периодика: Утрински весник Датум: 24.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ФИЛХАРМОНИЈАТА СТАРТУВАШЕ СО ПОЛНА ПАРЕА
Завчера почна новата концертна сезона на Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 03.10.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ШТО НАПРАВИ МАКЕДОНИЈА ЗА СКАЛОВСКИ И ПРОКОПИЕВ
Несоодветно се одбележани 100-те години од раѓањето на великаните на музичката култура, Тодор Скаловски и Трајко Прокопиев

Периодика: Утрински весник Датум: 26.09.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
КРИЗНА МАКЕДОНСКА МУЗИЧКА ГОДИНА
„’Струшка музичка есен‘ имаше потреба да и' се посвети на македонската музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 15.09.2009