Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
МУЗИЧКА ПРИКАЗНА СО ЕТНО ЕЛЕМЕНТИ
БАЛЕТ–ИЗВЕДБА НА „ОХРИДСКАТА РОБИНКА ТАШУЛА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.2004

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ПРЕФИНЕТА СТРУКТУРА НА ДВИЖЕЊА
БАЛЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.12.2003

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
УМЕТНИЧКИ ВОЗДРЖАНА ИЗВЕДБА НА НАРОДНИТЕ ОРА
ОХРИДСКО ЛЕТО 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.2003

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ЛЕКЦИЈА ЗА НАЦИОНАЛНОТО
БАЛЕТ–ОХРИДСКО ЛЕТО 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.08.2003

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
МАЈСТОРСТВО ВО ОБЛИКУВАЊЕТО НА МАСОВНИТЕ СЦЕНИ
БАЛЕТ–БЕЛГРАДСКИОТ БАЛЕТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 2003

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.2003

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
РЕЛАТИВНО ВИСОК УМЕТНИЧКИ СТАНДАРД
кон изведбата на балетот „ромео и јулија“ од сергеј прокофјев

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.2000

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
ПРЕКРУПЕН ЗАФАТ
кон изведбата на „корсар“ во балетот на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.2000

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
„ОХРИДСКА ЛЕГЕНДА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.06.1956

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Разгледи Датум: 22.02.1955