Автор: Време Категорија: критика
УРНЕБЕСЕН ДИЈАЛОГ МЕЃУ ДВАЈЦАТА МУЗИЧАРИ
ПО НАСТАПОТ НА СТЕФАНОВСКИ И СПАСОВ ВО ОХРИ

Периодика: Време Датум: 29.07.2008

Автор: Време Категорија: критика
ЕТНО ЏЕЗ-СПЕКТАКЛ НА СТЕФАНОВСКИ И НА СПАСОВ
СЕДУМ БИСА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Време Датум: 25.07.2008

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
СВЕЖА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ФОЛКЛОР
КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТАРОТ СИНФОНИЕТА -СОФИЈА, ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Дневник Датум: 25.07.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕГЗИБИСТИЧКАТА ВЕШТИНА НА ТЕОДОСИЈ СПАСОВ-КАВАЛЏИЈА БРОЈ ЕДЕН НА ПЛАНЕТАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.12.2007

Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ЕМОЦИОНАЛНА И СПИРИТУАЛНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОНЦЕРТ НА ТЕОДОСИЈ СПАСОВ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 10.12.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УШТЕ ЕДЕН ФАСЦИНАНТЕН НАСТАП НА ТЕОДОСИЈ СПАСОВ
Светски познатиот кавалџија завчера настапи првпат со Македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 08.12.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СПАСОВ И ЈА ВРАТИ ПУБЛИКАТА НА ФИЛХАРМОНИЈАТА
ЏЕЗ-СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ

Периодика: Време Датум: 08.12.2007