Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН ЗАВРШЕТОК НА ГОЛЕМАТА МАНИФЕСТАЦИЈА
ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА "ОХРИДСКО ЛЕТО"

Периодика: Утрински весник Датум: 10.09.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
МАЕСТРАЛЕН КОНЦЕРТ НА КЛАРИНЕТИСТОТ СТОЈАН ДИМОВ
"Охридско лето" 2003

Периодика: Утрински весник Датум: 28.08.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
ТРИО СО НАГЛАСЕНИ СОЛИСТИЧКИ ДЕМОНСТРАЦИИ
Кон концертот на триото ,,Коринтски", САД,

Периодика: Утрински весник Датум: 26.08.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
КРЕАТИВНО ДОЖИВУВАЊЕ НА МУЗИКАТА
Шауна Ролстон

Периодика: Утрински весник Датум: 22.08.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
МАГИЧНАТА СИМФОНИЈА НА ПИЈАНИСТИЧКИОТ ДУЕТ
двајца виртуози на пијано - Аглика Генова и Љубен Димитров

Периодика: Утрински весник Датум: 20.08.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
ВРВНА КАМЕРНА ВЕЧЕР
"Унгарски виртуози" на Охридското лето 2003

Периодика: Утрински весник Датум: 19.08.2003

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
НЕВООБИЧЕНА УМЕТНИЧКА ФРЕСКА
кон настапот на Бородин квартет - „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 16.08.2003