Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НАДЕЖ НА НАШАТА ОПЕРСКА МУЗИКА
„Охридско лето 2000“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.08.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРИЈАТНО ОСВЕЖУВАЊЕ
за концертот на сопранот надежда петровска

Периодика: Вечер Датум: 21.02.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВИ ВОКАЛНИ ИЗВЕДБИ
по настапот на женскиот младински хор „рустико“ и билјана јовановска јакимовска на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНТИМНА ЛИРИКА
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 19.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗА СЕКОГО ПО НЕШТО!
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 24.12.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕОПТОВАРЕНА ВИРТУОЗНОСТ
за рециталот на обоистката гордана јосифова

Периодика: Вечер Датум: 04.05.1994