Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ИСКОНСКА ПОТРЕБА ОД ЉУБОВ
КОН КОРЕОДРАМАТА „ТУТУНОБЕРАЧИТЕ“, КОРЕОГРАФ ЈАГОДА СЛАНЕВА, МУЗИКА ВЕНКО СЕРАФИМОВ

Периодика: Утрински весник Датум: 02.12.2000

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
И НИЕ СМЕ НА ВРВОТ
за јубилејниот концерт по повод 50 години на балетот на МНТ со гости од интернационален состав

Периодика: Вечер Датум: 03.02.1999

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВДАХНОВЕНА ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА
балет - кон „јунакот на судбината“

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ТЕАТАРСКИ ЧИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1992

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ХОМОГЕН БАЛЕТСКИ АНСАМБЛ
кон изведбата на „кармина бурана“ од карл орф и „комбатименто“ на монтеверди во кореографија и режија на драгутин болдин, извдедена на сцената на мнт

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
УСПЕШНО НА СТАРТОТ
КОН ИЗВЕДБАТА НА КАРМИНА БУРАНА НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1991

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КУЛТИВИРАНИТЕ ЧЕКОРИ ЗА ЗИГФРИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1990